Ez egy több-cikk-sorozat az útmutatók, hogyan kell fejleszteni egy modell-nézet-contoller kerti komponens a Joomla változat 3.1.
Elkezd-val a Bevezetés, és keresse meg a cikkek ebben a sorozatban a navigáció segítségével a jobb (a cikkek ebben a sorozatban).
Követelmények
Joomla 3.0 (a PHP, MySQL, Apache és Microsoft II) van szüksége vagy annál nagyobb, ez a bemutató.
Szedtem egy csomó információt, és aztán elkezdtem áttelepítése a komponens az új Joomla 2.5, 3.0. Alul néhány fontos információt az áttelepítéshez használt:
Használ "display_errors a" hogy segítsen debug hibák.
Vonuló Joomla 2.5, 3.0 Joomla:
Ne feledje, hogy akkor kell hozzá örökölt akármi hely Ön közvetlenül nyújtható JModel, a JView vagy a JController. Ha a közvetett (mint a JModellist) nem kell, hogy van már elvett vigyázni. És az a tény, hogy a bejelentett régen elavult kód törölték (gondolom, hogy a JParameter a legnagyobb hatása) kiterjesztés kell csak szükség kisebb változtatások... bár lesz akar-hoz megnéz a kimeneti változások, hogy Kyle dolgozik. Persze ha az épület önálló platform alkalmazások az új MVC JApplicationWeb/JApplicationCLI teljesen a munkamódszerét kell és arról, hogy hogyan tettük ezt a szép dolog az, hogy az új csomagok van már ott a szerveren, miután megérkezett a CMS. (Elin fejlesztési lista)
Minták:
DS
Óta mi már eltávolították a DS konstanst a 3.0, mi kell cserélni az állandó com_media felhasználása. A legtöbb diszkrét változás az, hogy egyszerűen lecseréli a PHP DIRECTORY_SEPARATOR állandó DS ugyanis, hogy alias.
(joomlacode)
if(!meghatározott('DS')){ define('DS',DIRECTORY_SEPARATOR); } //$controller = JController::getInstance('HelloWorld'); $controller= JControllerLegacy:getInstance()'HelloWorld'); //class HelloWorldViewHelloWorlds kiterjeszti a JView osztálykiterjeszti JViewLegacy osztálykiterjeszti a JControllerLegacy osztálykiterjeszti a JModelItemLegacy osztálykiterjeszti a JModelFormLegacy JRegistry:GetValue metódusa() most az JRegistry:kapa() //Convert JRegistry LoadJSON - minta a Joomla 3.0 forráskódja a minta // $params = új JRegistry; // $params -> loadJSON ($ this -> cikk -> params); // $this -> cikk -> params $params; = $params=új JRegistry; $params->loadString($item->params); $item->params=$params;
Itt a forráskód: https://joomlacode.org/gf/project/hellojoomla3/frs/
Új MVC Joomla 3.0
"12,1 Változata a platform bevezetett egy új formátum, a model-view-controller paradigma. Principly, az osztályok JModel, a JController és a JView kapcsolódási pontok és absztrakt alaposztályok most, JModelBase, JViewBase és JControllerBase illetőleg. A további, minden osztály egyszerűsödtek a sok csatlakozó a Joomla CMS, hogy felesleges, az önálló Joomla Platform alkalmazások eltávolítása."... [Joomla Platform kézi MVC - https://developer.joomla.org/manual/chap-Joomla_Platform_Manual-MVC.html]