Wat is CSS?

Cascading Style Sheets (CSS) is de meest gebruikte stylesheet taal op het world wide web. Het is gestandaardiseerd door het W3C en kan worden gebruikt om de stijl van elke vorm van XML-document, met inbegrip van XHTML, SVG en XUL.

Zij is ontworpen om te verlichten van de scheiding van inhoud (geschreven in XML-opmaakcodes) en presentatie (geschreven in CSS) van documenten. CSS kan worden gebruikt om te definiëren en bijna alle aspecten van de presentatie van een document, zoals kleuren, lettergroottes en typen, element maten tekstrichting wijzigen en positionering, enz.

Joomla biedt vele klasse - en id-kenmerken in de XHTML-uitvoer, die kan worden gebruikt voor de presentatie ervan door het gebruik van CSS definities voor genoemde klassen en id's wijzigen.

CSS kan ook worden gebruikt ter verbetering van de toegankelijkheid van documenten. Het biedt ook mechanismen om de dezelfde XML-opmaakcodes op verschillende manieren geoptimaliseerd voor verschillende apparaten, zoals schermlezers, spraak synthese browsers, printers, en op basis van Braille, tactiele apparaten.