Bu nasıl bir Model-Görünüm-Contoller bileşen Joomla için geliştirmek için tutorials, çoklu-makale dizisidir! Sürüm 3. 1.
Girişile başlar ve gezinti kutusunu sağ ( Bu dizi makaleler) kullanarak bu dizi makaleler gidin.
Temel bir bileşen geliştirme
Bu sayfa çıktısı basit olası bileşen yapmak için gereken temel adımları boyunca gider Merhaba, dünya! için ön uç bir Joomla! 3.1 Web sitesi.
Ana çıkış
Önce temel genel çıktı bu bileşen için ayarlayın. Oluşturmak yoursite/components/com_helloworld/helloworld.php Aşağıdaki içeriği ile:
<? php echo'Merhaba Dünya';
Bildirim dosyası
Her uzantısı uzantısı için kurulum ve yapılandırma bilgileri belirten bir bildirim dosyası gerekir. Bildirim dosyası adlı componentname.xml . Basit bir bileşen için yalnızca en az sayıda olası öğeden bu XML dosyasında dahil.
Oluşturmak helloworld.xml ile aynı dizinde, helloworld.php yukarıda, aşağıdaki içeriği ile:
<? xmlsürüm="1.0"kodlama"utf-8"=? > < uzantısıtürü="bileşen"sürüm"3.1"yöntemi="yükseltme">= < adı>Hello World!</name> < yönetim></yönetim> <>dosyaları < dosya adı>helloworld.php</dosya adı> </files> </uzantısı>
Dikkat edin name öğe aslında isteğe bağlıdır ancak bir sonraki adımda daha kolay tanımlama için yapar.
Yükleme
Ardından, Joomla haber vermeliyiz! ' böylece yüklü ve kullanılan bu yeni bileşen keşfetmeye '. Bu Uzantı Yöneticisi-> Discover için gidip..... 'Keşif' araç çubuğunda tıklayarak yapılır. Bu tarar components (diğerleri) arasında dizin henüz yüklenmemiş bileşenler için arıyorum.
Yeni bileşen ortaya çıkan tabloda listelenmiş olmalıdır ve yüklemek için sadece (onay kutusu ile) seçin ve "Yükleme" araç çubuğunda tıklatın.
Not: ileti hakkında merak etme "bileşeni yükleme: XML dosyasının bir yönetim öğesi içermiyordu", bizim bileşeni herhangi bir Yönetim özellikleri henüz yok. Bunlar daha sonra eğitimde ekleyeceğiz.
Merhaba Dünya!
Sen-ebilmek şimdi görmek eylem, temel bileşeni giderek https://localhost/joomla/index.php?option=com_helloworld (yerine localhost/joomla ile kendi yükleme konumu).