Bu nasıl bir Model-Görünüm-Contoller bileşen Joomla sürüm 3.1 için geliştirmek için tutorials, çoklu-makale dizisidir.
Girişile başlar ve gezinti kutusunu sağ ( Bu dizi makaleler) kullanarak bu dizi makaleler gidin.
Gereksinimleri
Joomla 3.0 (ile PHP, MySQL, Apache ve Microsoft II) gerek veya bu eğitim için daha büyük.
Ben birçok bilgi toplandı ve sonra 3.0 için yeni Joomla 2.5 bileşeni geçirilecek başladım. Geçiş için kullanılan bazı önemli bilgiler aşağıdadır:
"Display_errors üzerinde" için kullanın yardım hata ayıklama.
Geçirme Joomla Joomla 3.0 için 2.5:
Legacy doğrudan JModel, JView veya JController uzatıyorlar herhangi bir yerde eklemek gerektiğini unutmayın. Dolaylı ise (JModellist hangi tarihlerde) gerek yok, o zaten hallettik. Bu ve ilan olarak uzun zaman önce kod kullanım dışı aslında dışında kaldırıldı (JParameter en büyük etkisi olduğunu tahmin ediyorum) uzantıları sadece gerekir küçük değişiklikler... her ne kadar Kyle üzerinde çalışıyor çıkış değişiklikleri bakmak isteyeceksiniz. Tabii eğer yeni MVC tek başına platform uygulamaları inşa ediyoruz ve JApplicationWeb/JApplicationCLI tamamen yol çalışması gerekir ve biz bunu yaptık yol hakkında en iyi şey bu yeni paketler zaten CMS ile geldi sahip sunucu orada. (Elin geliştirme listesi)
Örnekler:
DS
3. 0'ds sabitini kaldırdık beri com_media sabitinde kullanımları değiştirmeniz gerekiyor. Bu bir takma ad DS bu yana sadece PHP'nin DIRECTORY_SEPARATOR sabiti ile yerine en mütevazi değişimdir.
(joomlacode)
if(!tanımlanan('DS')){ define('DS',DIRECTORY_SEPARATOR); } //$controller = JController::getInstance('HelloWorld'); $controller= JControllerLegacy:GetInstance()'HelloWorld'); //class HelloWorldViewHelloWorlds JView genişleten sınıfgenişletir JViewLegacy sınıfınıgenişleten JControllerLegacy sınıfınıgenişleten JModelItemLegacy sınıfınıgenişleten JModelFormLegacy JRegistry:getValue() şimdi mi JRegistry:olsun() JRegistry ile LoadJSON - Joomla 3.0 sourcecode örnekten örneğe //Convert // $params = yeni JRegistry; // $params -> loadJSON ($ Bu -> öğesi params ->); // $this -> madde params -> $params; = $params=Yeni JRegistry; $params->loadString($item->params); $item->params=$params;
Burada kaynak kodu: https://joomlacode.org/gf/project/hellojoomla3/frs/
Joomla 3.0 yeni MVC
"Platformu versiyonu 12,1 model-view-controller paradigma için yeni bir format tanıttı. Principly, JModel, JView ve JController sınıfları şimdi arabirimleri ve temel Soyut sınıflar şimdi JModelBase, JViewBase ve JControllerBase sırasıyla vardır. İçinde ek, tüm sınıflar için tek başına gereksiz Joomla CMS ile Joomla Platform uygulamaları kaplin çok kaldırma basitleştirilmiştir."... [Joomla Platform manuel MVC - https://developer.joomla.org/manual/chap-Joomla_Platform_Manual-MVC.html]